جراحی بینی و عمل زیبائی بینی با مناسب ترین هزینه
نکاتی که باید بعد از عمل جراحی زیبایی بینی رعایت نمود
1) شیوه خوابیدن روی تخت بعد از جراحی بینی
- به مدت 7 روز ، بعد از عمل زیبایی بینی زمان خواب ضروری است که سرتان را بالا تر از حد معمول قرار دهید . به این منظور می توانید هم زمان از 2 بالش به جای یکی استفاده نمایید .
- در این مدت نحوه خوابیدن به پشت بهتر می باشد و باید از خوابیدن به روی شکم خود داری نمایید . اگر راحت نیستید که به پشت بخوابید به شرط آن که بینی شما با جائی برخورد نداشته باشد و تحت فشار نباشد می توانید به پهلو هم بخوابید . البته در این صورت ممکن است در سمتی که به طرف پائین قرار می گیرد ، تورم صورت بیش تر گردد .
2) چگونگی تغذیه پس از عمل بینی
-
تا مدت زمان 3-2 ساعت پس از عمل جراحی بینی و خارج شدن از اطاق عمل جراحی بینی نباید چیزی بخورید و بیاشامید .
-
بعد از این زمان در صورتی که حالت تهوع و استفراغ نداشتید تا مدت 2 ساعت بعد می توانید مقدار کمی آب با قاشق بنوشید .
-
پس از طی این زمان و تا 24 ساعت بعد ، تنها باید مایعات مصرف نمایید . پس از آن ، از روز بعد عمل جراحی بینی به مدت دو هفته بهتر است رژیم غذائی معمولی که شامل غذا های نرم هستند ،
-
در برنامه غذایی خود قرار دهید . ضمنا در طول این دوره باید از خوردن غذاها و مواد خوراکی سفت که احتیاج است بیش تر جویده شوند ( مانند سیب یا هویج ) صرف نظر نمایید .
-
به دلیل استرس های عمل جراحی بینی و بسته بودن بینی ، ممکن است تا 3-2 روز اول بعد عمل جراحی بینی دچار بی اشتهایی گردید ، اما باید برای جلوگیری از غذا میل کنید .
-
بهتر است از آب میوه بیش تر استفاده نمایید ، البته آب میوه تازه و طبیعی به این دلیل که در تسریع ترمیم محل عمل جراحی بینی و رفع تورم مفید هستند .
-
آب میوه های مصنوعی ، قوطی یا پاکتی که در فروشگاه ها عرضه می شوند ، اثر زیادی در بهبود محل عمل جراحی بینی نخواهند داشت . البته بر خلاف تصور عموم ، آناناس نسبت به سایر میوه ها مزیتی ندارد ،
به همین دلیل می توانید به جای آناناس ، از آب سایر میوه هایی که بیشتر در دسترس هستند مانند سیب ، پرتقال و .. بعد از عمل بینی استفاده نمایید .
جراحی بینی
مراقبت های صحیح بعد از عمل جراحی بینی
اسپری ها و قطره های باز کننده بینی ( مثل فنیل افرین و ....) بعد از جراحی بینی تنها باید با مجوز پزشک معالج استفاده شوند . استفاده از این نوع دارو ها در حالت معمول توصیه نمی شود ، بلکه فقط در موارد خاص مانند گرفتگی شدید بینی و عدم امکان تنفس از راه بینی و یا قبل از پرواز با هواپیما ، آن هم به صورت محدود باید مورد استفاده قرار گیرند
3) چگونگی مصرف دارو بعد از عمل جراحی بینی
- داروهایی را پزشک برای شما بعد از جراحی بینی تجویز کرده است حتما با دقت و طبق دستور مصرف نمایید و از مصرف سر خود دارو های دیگر یا حتی تمدید دوره مصرف داروهایی که به تجویز پزشک مصرف می کردید بدون مشورت با پزشک جدا پرهیز نمایید . در صورتی که به دارویی که پزشک برای شما تجویز نموده است حساسیت دارید و یا با مصرف آنها دچار عوارض شده اید ، فورا موضوع را به پزشک جراحی بینی خود اطلاع دهید .
- تنها در صورت احساس درد بعد از جراحی بینی می توانید از دارو های مسکنی که پزشک برای شما تجویز نموده است ، مصرف نمایید .
- قطره ها یا اسپری های باز کننده بینی ( مانند فنیل افرین و ....) بعد از عمل بینی تنها باید با اجازه و مشورت با پزشک معالج مورد استفاده قرار گیرد . مصرف این نوع دارو ها بطور روتین ضروری نمی باشند و فقط در شرایط خاص مثل گرفتگی شدید بینی و عدم امکان تنفس از راه بینی و یا پیش از پرواز با هواپیما ، آن هم بطور محدود بعد از عمل بینی باید مورد استفاده قرار گیرد .
- در صورتی که پس از ترخیص از عمل بینی و مصرف دارو های تجویز شده توسط پزشک علائمی مانند تنگی نفس ، تهوع ، استفراغ ، تب ( درجه حرارت زیر زبانی بالای 38 درجه ) ، اسهال ، بثورات پوستی و یا درد و قرمزی که در محل عمل جراحی بینی افزایش پیدا کرده است ، بروز کرد فورا موضوع را با پزشک معالج خود در میان بگذارید .
10 پیش آمد عمل زیبایی بینی
در کل تخصص های پزشکی ،هدف جراحی بینی و عمل بینی معالجه بیمار از رنج و درد است ، ولی در جاهای مختلف دنیا و ایران بعضی افراد هستند که با میل و رغبت و بدون داشتن مشکل پزشکی اقدام به عمل بینی و جراحی زیبایی بینی می کنند . این افراد خواهان زیبا تر شدن و تغییر فرم هستند . اما در مواردی که این تغییر به دست گروه غیر متخصص و نا صالح و سود جو باشد ، عمل بینی نتایج و عواقب نا مطلوب و غیر منتظره خواهد داشت . در عمل زیبایی بینی احتمال عارضه بین 5 تا 10 درصد است و در کل دنیا این احتمال حتی توسط متخصصین هم انجام شود ، به همین مقدار است . عوارض بعد از عمل بینی به راحتی برطرف می شوند ، اما تعدادی از آنها لطمات غیر قابل بازگشتی برجای می گذارند . بعضی از آنها برای بیماران آشنا تر هستند .
1-تقلیل حس بویایی
یکی از اعتراض های بیماران بعد از جراحی زیبایی بینی و عمل بینی کاهش حس بویایی می باشد . با توجه به اینکه عمل زیبایی بینی خارج از منطقه و عصب های بویایی انجام می شود لذا هیچ لطمه ای هم به آنها وارد نمی شود . این کاهش حس بعد از عمل بینی موقتی بوده و ناشی از ورم پوشش داخل بینی می باشد و این ورم از رسیدن مولکول ها به منطقه عصب های بویایی جلوگیری می کند و قابل برگشت می باشد .
2-خونریزی بعد از جراحی بینی
با توجه به اینکه خونریزی غیر عادی می باشد اما این احتمال هم هست که بیمار در طول جراحی بینی یا بعد از جراحی بینی و عمل بینی دچار خونریزی شدید شود به صورتی که در بعضی موارد نیاز به تزریق خون و معالجه در اورژانس است . علل گونا گونی وجود دارد به طور مثال کسانی که بیماری عدم انعقاد خون دارند و یا آسپرین مصرف می کنند ( که داروهای آسپرین و ضد التهاب باید 10 روز قبل جراحی بینی قطع شوند) و افرادی که فشار خون بالا دارند و یا سیر یا ویتامین E مصرف کرده اند بیشتر در خطر خونریزی های غیر قابل کنترل هستند ولی اغلب هنگامی که پزشک برای کنترل خونریزی داخل بینی را شستشو می دهد ، علت قطعی برای دلیل ایجاد خونریزی پیدا نمی کند ( بعد از جزاحی احتمال خونریزی 2 در صد است ) نوع دیگر خونریزی هم چنین داخل بافتی می باشد و هنگامی ایجاد می شود که جراح استخوان بینی را می شکند . در این طریق مویرگهای زیادی وجود دارند و پارگی رگها ایجاد خونریزی زیر پوستی را ناشی می شود که اگر شدید باشد از اطراف بینی بیش تر می شود و به گونه ها و زیر چشم ها هم نفوذ می کند .
3- سوراخ شدن تیغه بینی
در بعضی عمل بینی های زیبایی بینی که با ترمیم انحراف بینی همراه می باشد ، این ریسک وجود دارد که عمل بینی باعث ایجاد سوراخی در تیغه بینی شود . بیمار بعد از جراحی بینی ممکن است هیچ نشانه ای نداشته باشد اما اغلب با آبریزی بینی و تنفس شبیه سوت به پزشک رجوع می کند . البته تنفس شبیه سوت وقتی مشهود است که سوراخ های بینی بسیار کوچک باشد و در سوراخ های بزرگ نشانه خاصی مشاهده نمی شود . اگر چه ایجاد سوراخ نادر است اما در صورت ایجاد ، عمل بینی دیگری برای بستن سوراخ ملزم است. در بعضی مواقع نیز تصحیح این مشکل غیرممکن است .
4- ریز شدن سوراخ های بینی بعد از عمل بینی
در جراحی بینی و عمل بینی ریز شدن بیش از حد سوراخ های بینی عارضه دیگریست . پره های بینی به صورت دریچه های آن عمل می کنند . چنان چه بیماری که تحت عمل بینی قرار گرفته ، هنگام نفس کشیدن پره ها به تیغه بینی نزدیک شود در این صورت از ابتدا پرههای بینی اش ضعیف بوده که با جراحی بینی و عمل بینی ضعیف تر شده یا که پزشک حین جراحی بینی ، ساختارهای نگهدارنده بینی را مقاوم نکرده است . در این موارد بیمار احتیاج به عمل بینی و جراحی بینی دیگری است که باید سوراخ های بینی را کمی بزرگ تر کنیم ، یعنی از تیغه بینی غضروفی برداشته و آن را به سوراخ های بیش از حد ریز شده پیوند بزنیم .
5-تقارن بعد از جراحی بینی و عمل بینی
چهره انسان در حالت طبیعی کمی نا متقارن می باشد . بعضی از بیماران بعد از جراحی بینی از عدم تقارن دو سوراخ ناراضی هستند . باید اذعان داشت پزشکان قبل از جراحی بینی اندازه گیری دقیقی به عمل می اورند ، ولی جراحی بینی و عمل بینی حاصل دست بشر است و پیدایش اختلاف بسیار جزیی و اندک اندازه سوراخ های بینی قابل قبول است . ممکن است ایجاد عدم تقارن به علت ورم باشد و با کاهش ورم ا ین عارضه نیز از بین برود ولی عدم تقارن زیاد بعد از عمل بینی محصول خطای جراح می باشد.
6-عفونت بعد از عمل بینی
عفونت بعد از جراحی بینی قالباً شایع نمی باشد اما چنان چه ایجاد شود ، احتیاج به معالجه شامل مصرف آنتی بیوتیک هاست . نوع دیگری از عفونت به سبب عدم شستشوی حفره بینی قبل از عمل بینی است . تجمع میکروب ها در اثرباقی ماندن ترشحات ، باعث ایجاد عفونت می شود . اگر این نوع عفونت معالجه نشود موجب چسبند گی نیز می شود. پس بعد از عمل بینی اگر دچار عفونت شدید حتما آن را درمان نمایید.
7-صدمه به بافت های عمقی بعد از عمل بینی
ساختارهای عمقی تر مثل عضلات ، اعصاب ، عروق خونی ومجاری اشکیف ممکن است حین عمل زیبایی بینی آسیب بینند . آسیب به بافت های عمقی تر می تواند همیشگی یا موقت باشند
8-کرختی پوست بعد از عمل بینی
جراحی بینی احتمال ایجاد بی حسی یا کاهش حس دائمی در پوست بینی وجود دارد و احتمال آن بعد از عمل بینی قابل پیش بینی نیست.
9-مرگ بر اثر ماده بیهوشی
احتمال عوارضی هم چون صدمه و حتی مرگ در انواع بی حسی های جراحی بینی چه از نوع موضعی و چه بیهوشی عمومی یا تسکین بخشی با دارو در همه جراحی بینی و عمل بینی ها وجود دارد.
10-افزایش تنفس دهانی بعد از جراحی بینی
در بعضی از بیماران امکان دارد تا مدت ها پس از عمل بینی و جراحی بینی زیبایی بینی مجبور شوند از راه دهان تنفس کنند . آن دسته از افرادی که قبل از جراحی بینی دچار آلرژی بودند ، بعد از عمل بینی حساسیت شان به مراتب شدید تر خواهد شد و احتمال دارد چند هفته تا چند ماه هم به درازا بکشد اما به علت تورم مخاط ، بعد از عمل بینی تا 10 درصد موارد افراد سالم نیز نشانه های حساسیت را پیدا خواهند کرد زیرا اختلال در عمل جراحی بینی بینیکرد و از موتور ایجاد می شود یعنی رگ های بینی در حالت معمولی تنگ است و در طول جراحی بینی و عمل بینی و دستکاری اعصاب آورنده تنگ کننده عروق دچار آسیب و فلج میشوند . در نتیجه بعد از عمل بینی عروق مخاط بازتر شده و ورم می کند و فضا یا همان راهروی بینی را کوچک تر جریان هوا سخت تر می شود. تنفس از طریق دهان، معضلی جدی است و روی کیفیت زندگی تاثیر میگذارد زیرا وقتی فرد با دهان نفش می کشد دچار خشکی مخاط دهان می شود و خشکی دهان در دراز مدت به خرابی دندان ها کمک می کند و کم خوابی یا بد خوابی ناشی از آن باعث کسالت یا عصبانیت شخص خواهد شد پس در صورتی که به عمل بینی نیاز ندارید نباید عمل بینی را انجام دهید.